Cadı Fındığı Nedir?

Malatya’da Yapılacak Şeyler
20 Mart 2019
Fizikçiler, Parçacıkların Hızını Ölçmeyi İlk Kez Başardı
20 Mart 2019

Çok fazla duymadığımız ve ismi biraz değişik olan bu yağın faydalarını biliyor muydunuz? Sizler için, cadı fındığı yağı nedir? Cadı fındığı yağının faydaları nelerdir? Sorularının yanıtlarını açıklıyoruz…

CADI FINDIĞI YAĞI NEDİR?

Cadı fındığı yağı genellikle kozmetik ürünlerde kullanılır. Anavatanı Avusturalya olan bu bitki, dünyada birçok ülkede yetişiyor. Yetiştiği bölgeye göre içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranı da değişiyor. Kozmetik sektöründe değil yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduruyor.

CADI FINDIĞI YAĞINI FAYDALARI NELER?

-Anti-aging kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtıdır.
-Kanser tedavisine önemli oranda katkıda bulunur.
-Sivilce, akne ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur.
-Hemoroid hastalarına iyi gelir.
-Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.
-Saçın parlaklık kazanmasını sağlar.
-Kepeklenmeyi sonlandırır.
-Çok işlem görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar.
-Cildin nem oranını dengeler.
-Gözaltı torbalarının yok olmasını sağlar.
-Egzema gibi cilt hastalıklarını tedavi eder.
-Tırnak batıklarının tedavisine yardımcı olur.

CADI FINDIĞI YAĞININ ZARARLARI

-Uzun vadede yemeklerinizde kullandığınız zaman kilo almanıza sebep olur.
-Kolestrol hastalığını varsa kullanmamalısınız.
-Ciğerlerde yağlanma yapabilir. Vücutta tutunabilen bir yağdır.
-Cilte oluşabilecek bilinen bir etkisi yoktur. Yine de doktorunuza danışarak kullanın.

İlginizi Çekebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir